17-06-08

Dag 78: Saint-Jean-Pied-de-Port - Roncevalles

Vandaag wordt het voor de eerste keer een echt gesplitste berichtgeving, met een Greet in Spanje en een Angèle in Frankrijk! Helaas is het weerbericht langs beide kanten hetzelfde: ze hebben de ganse dag regen gehad!

Greet heeft vandaag 29 km gestapt, is daardoor in één klap over de Pyreneëen getrokken en zit nu in Roncevalles in Spanje. 

Ex-kompaan Jean (die gestopt was in Saint-Jean, weet je wel!) had zich laten verleiden door zijn compagnon om gisteren nog mee naar Roncevalles te stappen en 's avonds per auto terug naar Saint-Jean te gaan. Bij zijn terugkomst gisterenavond had hij de rustnemende pelgrims prachtige foto's getoond van de overtocht. 

Het enthousiasme was bij de pelgrims dan ook bijzonder groot om aan de tocht naar Ronceval te beginnen vanmorgen. Jammer maar helaas! Ze werden echt niet beloond voor het klimwerk dat ze hebben gedaan: regen, wind, mist en modder was hun deel... De prachtige zichten die ze op de foto's van Jean hadden gezien, bleven in de mist en de regen steken!

Greet zit nu in het vrouwengedeelte van de enorme dortoir (120 slaapplaatsen)  van een gîte met Nederlandse uitbaters. Haar mannelijke kompanen slapen in het andere gedeelte (dat hopen we hier tenminsteKnipoog) Avondeten gebeurt in een restaurantje aan 9 Euro voor een pelgrimsmaaltijd, voor ontbijt moeten ze zelf zorgen. Maar je kan er croissantjes en broodjes kopen.  

Angèle heeft 24 km gedaan en moet richting Irun om daar op de noordelijke route te kunnen aansluiten. Ze is langs de 'Pas de Roland' gestapt en is nu in Espelette. Slaapplaats: in de mobilhome met René uiteraard! Ze liet ons weten dat het een heel mooie weg was vandaag, maar dat ook zij veel  regen heeft gehad.

We blijven dus nog met één vraag zitten: 'WAAR BLIJFT DAT LEKKER ZUIDERS WEER?' Heeft Saint-Jacques daarboven dan helemaal niks te protocollen?  

Pyreneëen(1)
Om toch een impressie te geven van het gebied waar Greet vandaag is doorgetrokken, posten we hierboven een zicht in de nabijheid van de Frans-Spaanse grens op de route naar Compostela (weliswaar bij mooi weer). Opnieuw met dank aan Luc & Dominique Bocaege voor de prachtige foto die ze daar in mei genomen hebben! 
 

20:52 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo moedige pelgrims, bijna elke dag wordt ik naar de computer gezogen om jullie belevenissen te lezen...Prachtig welke weersomstandigheden en moeilijkheden jullie trotseren, ik bewonder jullie elke dag meer en meer..Soms zou ik bij jullie willen zijn om de belevenissen te delen en de prachtige natuur(als het droog is) en omgeving... Zou het geen goed idee zijn om hier alvast een kaarsje te branden voor beter weer bij jullie. proficiat en hou vol he! groetjes Linda

Gepost door: Linda | 17-06-08

In de kijker Deze blog staat vanaf vandaag een week lang In de kijker op http://allesoverde.skynetblogs.be/

Proficiat!


Groeten,

Gepost door: Het team van Skynet | 18-06-08

FANTASTISCH Na 5 weken terug uit vakantie; al die tijd op onze weg zeer benieuwd welk punt je al bereikt zou hebben; nu je website bezocht en o verrassing: je bent nu zo dicht bij je doel!
Wou graag dat je over je belevenissen een boek schrijft.
Ook het thuisfront dat getrouw elke vordering van jou en je "familie-stappers" op een leuke manier beschrijft verdienen een dikke b.r.a.v.o.. Ze zullen zich erg vervelen als dit achter de rug is.
Greetje: het idee dat je straks voor de kerk van Santiago zal staan, waar ik ook jaren geleden gestaan heb...daar moet ik wel een paar keer van slikken!
Spijtig genoeg hebben we het nooit op jouw manier kunnen doen. Je zal veel moeten vertellen.
Dikke knuffel!
Reini

Gepost door: Reini Scheppers | 17-07-08

De commentaren zijn gesloten.