16-06-08

Dag 77: Het uiteenvallen van het reisgenootschap

Vooraleer we het wedervaren van vandaag vertellen, nog een kleine anekdote die ons duo gisteren nog in Saint-Jean-le-Vieux (zo'n 4 km van Saint-Jean-Pied-de-Port) meemaakte. Toen ze 's middags hun boterhammen op een bankje aan het opeten waren, kwamen er enkele Vlamingen voorbij die vanuit Spanje naar Lourdes aan het fietsen waren. Onze BV's werden onmiddellijk herkend door het koppel, want ze hadden over hen gelezen in de krant!

Vandaag werd er zoals voorzien een rustdagje gehouden in Saint-Jean. Kompaan Michel moest namelijk naar de dokter waar hij medicatie voorgeschreven kreeg voor zijn beginnende tendinitis. De andere resigenoten maakten van het moment gebruik om de stad te bezichtigen en nog enkele noodzakelijke dingen aan te kopen. Om 12u00 waren Michel, Christian en Greet bij Angèle en René in de mobilhome uitgenodigd voor een heerlijk glaasje champagne, dat Angèles schoonzus Godelieve had meegegeven om de prestatie te vieren. En toen brak het moment aan waarop onze twee bloedszusters afscheid moesten nemen. Ze hebben tijdens die 1825 kilometer samen heel wat meegemaakt. Zo waren er vele regendagen, overstromingen, hittegolven, blaren en andere ongemakken, maar ook enorm fijne momenten, zoals bijzondere ontmoetingen, lekkere maaltijden, prachtige vergezichten na een steile klim, een warme douche en een goed bed na een zware dag. Ook de mijlpalen op hun tocht en het triomfgevoel bij de aankomst in ondermeer Vézelay en Saint-Jean-Pied-de-Port zullen ze niet gauw vergeten. Kortom, na 77 dagen lief en leed gedeeld te hebben, viel het afscheid bijzonder zwaar. Het was zó emotioneel dat zelfs de mannen, die het duo toch maar een dikke week aan het volgen waren, zelf ook tranen in de ogen kregen. Maar ieder volgt zijn eigen weg en zo vertrok Angèle een uurtje later op zoek naar de noordelijke pelgrimsweg, terwijl Greet morgen op de Camino Frances verdergaat.

Intussen hebben we van Angèle reeds bericht gekregen dat ze al 14 km heeft afgelegd tot in Saint-Martin-d'Arrossa. Ze mist Greet al - en datzelfde gevoel was door Greet ook al verwoord aan de telefoon.  


We hopen nu ook van Angèle dagelijks verdere nieuwtjes te krijgen, zodat de blog nog steeds van hen allebei blijft. In de titel zullen we de stopplaatsen van Greet blijven vermelden, maar op de kaartjes en in de tekst blijven we Angèle ook trouw volgen als we de nodige informatie krijgen (van wie dan ook). 

Verder is de reisweg, die je rechtsboven in beeld krijgt, gesplitst in twee kaarten, zodat de reiswegen van onze twee pelgrims zichtbaar blijven. Wie de gedetailleerde weg in Frankrijk mét alle stopplaatsen nog eens terug wil zien, kan die nog steeds bekijken onder de links (links op uw scherm), onder 'Gedetailleerde weg Frankrijk'.

greet&angele

Na 77 dagen gaan Greet en Angèle elk hun eigen weg...

17:44 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dankwoordje aan Bob Bedankt Bob voor je trouwe berichtgeving.
Jij wil waarschijnlijk graag aftellen... niet omdat je niet graag verslagever bent , maar omdat Greet dan terug thuis is. Nog even door doen ! In 30 dagen stapte ik naar Santiago vanuit Saint - Jean -Pied-de- Port !

Groetjes Chris

En aan de Greet een prachtige overtocht morgen . Ik wens haar lieve pelgrims die samen brood , refugio en de weg delen . Een boeiende Spaanse Camino voor Angele en Greet.

Buen Camino

Chris

Gepost door: chris | 16-06-08

Met veel belangstelling hebben we jullie avonturen gevolgd .Deels via onze broer Rene ,deels via internet.In het andere bedevaartoord Scherpenheuvel zullen wij een kaarsje met laten branden voor de laatste stuiptrekkingen.Courage.
Mil en Maria

Gepost door: Mil Proost | 16-06-08

ontmoeting in St.Jean-le-Vieux Beste Greet en Angele. De groeten van het Kempens duo op de fiets van Merksplas. Nog veel sterkte voor de eindfase van jullie tocht naar Compostela.
De foto genomen bij de picknick kunnen we mogelijk later doorsturen.

Karel en Hilda,

Gepost door: Karel en Hilda Vanhoof-Deckx uit Merksplas | 27-06-08

De commentaren zijn gesloten.