13-06-08

Dag 73: Arthez-de-Béarn - Navarenx

Het leven van een blog-writer met een writer's block kan hard zijn... Zeker op een donderdagnacht na een match volleybal mét après-volleybal. Maar dura lex sed lex: de blog moet en zal elke dag een update krijgen!

De ladies zitten in Frans Baskenland. En de ladies stappen niet langer alleen, een aantal gentlemen is erbij gebleven d.w.z. drie van de vier. (Hun versie is dat de vierde, Marcel, op voorhand had gezegd dat hij zou stoppen gisterenavond. Feit is dat de man het niet lang heeft uitgehouden bij hen...). Jean stopt in Saint-Jean (zou ik ook doen als ik heilig verklaard was, iets waar overigens niet veel kans toe bestaat...). Michel en Christian zullen de Camino Frances volgen tot in Santiago.

Intussen is er nog een gentleman bijgekomen en dat is onze alom geliefde René! Die is gisterenmorgen vertrokken in Lille en had me gezegd dat hij het 'op zijn gemakske' ging doen, met een aantal tussenstops. En vandaag na de middag staat hij al ginder! Nu had hij eens snel moeten rijden met zijn mobilhome GT Mach 1, wanneer was hij dan aangekomen? Enfin, het doet ons plezier dat hij al veilig en wel ter plaatse is!

Het hierboven vermelde vijftal wandelt niet alleen samen, ook 's nachts wijken ze blijkbaar niet van elkaars zijde: ze slapen vannacht met vijf op een kamer in een gîte communal. En het Duitse meisje waarvan we eerder reeds hebben gesproken, is ook terug opgedoken. Ze heeft intussen zelfs een naam gekregen: Emilie.

Vandaag hebben ze weer veel natuur gezien, want het was droog en ze hebben terug de GR-route gevolgd: 29km lang. Voor de eerste keer zijn ze een onvriendelijke mens tegengekomen in Frankrijk. De eerste rode kaart was voor een boer met een koe en twee honden, waarvoor ze aan de kant van de weg gingen staan om hen te laten passeren. Ze wilden ook een foto trekken van hem en misschien was hij daarmee niet gediend. Hij snauwde hen toe: 'Vas-y' en ze kregen geen kans om hem uit te leggen dat ze hem eerst wilde laten gaan. Vanavond is de man dan ook prompt uit het geheugen van de fotoapparaatjes van de pelgrims gewist! Eigen schuld, dikke bult!         

Vanaf morgen worden de etappes wat korter en zondag is het zover: Saint-Jean! Waarschijnlijk wordt dat gevierd met een rustdag en daarna komt de onvermijdelijke scheiding van ons koningskoppel... Maar volgens René betekent dat niet het einde van de Greet  &  Angèle blog. En zolang we info krijgen van wie waar is en wanneer ze mekaar ginder terug ontmoeten, blijven jullie met alle plezier leesvoer krijgen over onze teerbeminde favoriete pelgrimmetjes!  

01:57 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.