06-06-08

Dag 67: Lectoure - Condom

Vandaag hadden de dames weer een moeilijke etappe te verwerken: niet alleen bemoeilijkte de zware leemgrond hun tocht, daarbij krioelde het op de modderweggetjes ook nog eens van de muggen, zodat ze tot bloedens toe gebeten werden... Wat later begon het daarbij nog eens te regenen, maar in de namiddag kreeg de Heilige Jakob blijkbaar toch medelijden en kwam het zonnetje er weer door. (Volgens de Fransen is het trieste weer daar trouwens ook abnormaal: het zou er rond deze periode namelijk droog en héél warm moeten zijn...)

Na 25 km doorbijten, arriveerden ze in Condom (in het Frans gebruiken ze voor het voorbehoedsmiddel dat u nu waarschijnlijk voor ogen springt meestal wijselijk het woord préservatif). Het stadje is verder bekend voor het produceren van armagnac. Net als bij champagne mogen alleen in dit gebied geoogste druiven tot armagnac gedistilleerd worden. Deze drank wordt onderverdeeld in drie soorten: Bas, Ténarèze en Haut, waarvan de middelste de beste blijkt te zijn. 

En onze dames hebben het getroffen, want het toeval wil dat de Ténarèze nu net in het departement Gers (en dus ook in Condom) geproduceerd wordt. Sterker nog, hun gîte blijkt een gerestaureerde kelder te zijn waar ze vroeger nog armagnac distilleerden, wat ook te merken was aan een grote druivenpers die er nog stond. En de pret kan niet op, want vanavond kunnen ze zich tegoed doen aan een Galette Bretonne. Het belooft dus een mooie avond te worden! Knipoog

20040620_dscn4700
Blik op Condom met de Cathédral St-Pierre


De opmerkzame lezer zal merken dat het er eindelijk van gekomen is om de beloofde foto's van de voorbije dagen (vanaf dag 54) op de blog te posten. Met dank aan Chris (en Greet zelf natuurlijk) voor de mooie foto's!

21:38 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat een prestatie. We volgen jullie dagelijks op de kaart en lezen aandachtig jullie verslagen. Met het toevoegen van de foto's wordt het allemaal nog duidelijker. Jullie hebben een uithoudingsvermogen om fier op te zijn ! Zoveel regen , zoveel "waterwegen" en toch steeds lachende gezichten. Veel moed !

Gepost door: marleen rondeaux(onderwijzeres Stanislas!) | 07-06-08

De commentaren zijn gesloten.