05-06-08

Dag 66: Saint-Antoine - Lectoure

Gisteren niks, vandaag dubbele portie!

Ze hebben gisteren 27 km afgelegd en zijn tot in Saint-Antoine aangekomen. Het was een warme en vooral droge dag. Greet heeft na 3 dagen voor de eerste maal haar stapschoenen terug aangetrokken en alles is goed verlopen. In Saint-Antoine vonden ze een gîte, waar ze in een kamer van 5 met 3 hebben overnacht: Angèle, Greet en een Duits Mädchen. 's Avonds zijn ze met alle mensen die in de gîte verbleven, het pelgrimsmenu gaan eten in het restaurantje.

Zo leerden ze een gelovige 74-jarige dame uit Nijvel kennen, die voor haar zoon een stuk Camino stapte. De bagage werd wel steeds naar het volgende punt gebracht, maar het blijft een sterke prestatie...

Een tocht van 26km bracht hen vandaag naar Lectoure. Het was alweer een droge dag, al werd het in de namiddag een beetje onweerachtig... In de voormiddag werd de GR-route gevolgd, maar in de namiddag was dit niet meer te doen. De leemgrond maakte dat hun schoenen en hun stokken bleven steken... De leem bleef aan hun schoenen plakken en ging er niet zomaar af: er kwam in de chambre d'hôte een badje warm water bij te pas om alles van de zolen af te krijgen!

In Lectoure zijn de dames naar de kapper geweest. De 'lange lokken' moesten er af. Maar wees gerust René, hun kapsel is geen milimetercoupe geworden!

Lectoure
Het stadje Lectoure, dat gedomineerd wordt door de 13de-eeuwse kathedraal.

20:01 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Enkel groetjes, een hele tekst geschreven , cursor blijven haperen en tekst verdwenen . Het zal voor een andere keer zijn . Ondertussen Buen Camino

Chris

Gepost door: chris | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.