02-06-08

Dag 63: Lascabanes - Lauzerte

Eerst nog wat nieuws van gisterenavond: er was een pelgrimswijding in het kerkje van Lascabanes om 18u00 's avonds. Daar werd door de priester van elke pelgrim één voet gewassen. Tijdens de mis werden alle namen en nationaliteiten van de pelgrims opgenoemd, die de vorige week waren langs gekomen. Na de mis mochten de aanwezige pelgrims op hun beurt hun naam en nationaliteit opgeven en die worden dan volgende week afgeroepen...

Vandaag was er (voor de verandering) alweer regen. Vele pelgrims hebben de GR-route moeten verlaten omdat de modderweg te glibberig was geworden. Via Saint-Laurent-Lolmie zijn ze naar Lauzerte gestapt. Voor Greet was dit de derde dag dat ze met haar Tevas (sandalen) heeft gestapt. De teentjes die danig gekneusd waren door met die natte stapschoenen te lopen, voelen zich een pak beter als ze vrij zitten dan dat ze gekneld in de stapschoenen zitten. Er zit beterschap in, dus hopelijk kan ze zo snel mogelijk terug de stapschoenen aantrekken, want die bieden een betere bescherming tegen de schokken en tegen het stoten met de tenen tegen stenen. 

In Lauzerte slapen ze in een gîte municipal voor de bescheiden prijs van 10 Euro. Er zijn daar verscheidene kamers en er zitten dus een aantal pelgrims bij mekaar: de drie Braziliaanse vrouwtjes, een Nederlands koppel, een Zweed, een Zwitser en zelfs (raar maar waar) een paar Fransen.  Vanavond zijn ze met 8 op zoek gegaan naar een warme maaltijd. Alle restaurants waren maandagavond dicht, maar ze vonden dan toch een tapasbar open.

Toen we vanavond belden was het ongeveer vijf voor negen en de zon scheen! Hopelijk is die morgenvroeg weer van de partij.

Vanavond heeft het thuisfront Chris terug gezien. We zijn dus tal van verhalen én een hoop foto's rijker. Vandaag komt het er niet meer van om ze nog in de blog te stoppen, maar we zullen de komende dagen ons best doen want de foto's zijn echt wel de moeite waard! Chris had in elk geval ook een toffe stapweek gehad en kwam met spijt in het hart terug naar huis. Morgen zit het thuisfront alweer met een jarige: Evelien! Wegens de feestelijkheden zal de blog dus alweer laat, maar zeer zeker worden aangepast: waarschijnlijk komen ze morgen aan in Moissac!   

modderweg

23:52 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Via deze weg aan Evelyn een gelukkige verjaardag . Ik hoop dat je verjaardagskaart aangekomen is van je moeke . Zeker weten dat ze op een dag als vandaag, je verjaardag even zou willen overwippen om je een dikke knuffel te geven. Maar even sterk is het verlangen om morgen door te gaan , om haar camino tot het einde te gaan.
Alle liefs en een leuke avond met je warme familie om je heen en de mama in gedachten.

Chris

En voor de pelgrims " WE ZULLEN DOORGAAN ! " Morgen droog verder op pad .
Buen Camino

Gepost door: chris | 03-06-08

De commentaren zijn gesloten.