27-05-08

Dag 57: Livinhac-le-Haut - Figeac

Het was een verschrikkelijke dag vandaag! Qua weg en qua weer ongeveer het ergste dat ze tijdens deze tocht al hebben meegemaakt!

Regen en onweer de ganse dag... Chris had dus duidelijk geen goed moment uitgekozen om hen te vervoegen. En dan hebben we nog niet over de weg gesproken. Modder, modder en nog eens modder! Ze moesten een weg volgen langs een meer en de weg was daar overspoeld! Dat stond ook zo in het boekje over de GR vermeld, maar dat het zo erg was, hadden ze nooit kunnen vermoeden. Ze hebben hun schoenen moeten uittrekken omdat het water tot aan hun knieën kwam. Om niet uit te schuiven moesten ze zich vasthouden aan de weipaaltjes en zelfs aan prikkeldraad! Ze schoten op die manier niet echt op, al hebben ze met z'n drieën toch wel wat afgelachen....  Ze zijn dan uiteindelijk op een betere weg 'aangespoeld' en zagen toen een wegwijzer 'Figeac - 9km'. Vervolgens besloten ze om de water- en modderweg te laten voor wat die was en de betere weg te nemen.

In Figeac hebben ze een kamer voor drie gevonden in een hotelletje, waar ze vooral geïnteresseerd waren in de kranten. Niet om te lezen, maar om hun schoenen te laten drogen! Van hun kousen kon je soep koken (bij wijze van spreken...): ze hebben ze uitgespoeld en het water zag oranje en bruin, eigenlijk de kleur van het water van de Lot en al die modder. Maar een goede warme douche en droge kleren deden de lastige dag snel vergeten! Vanavond zijn ze bij de Chinees gaan eten en zoals reeds gezegd: hun stemming heeft er niet onder geleden. Ze hebben plezier!   

overstroming

overstroming2

eten

Rode lot

Het bloedrode water van de Lot

22:23 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

reactie nr? Ja, meisjes, ik lees zonet de zwalkpartij in de modder,ik hoop dat intussen de zon terug bij jullie is, hou vol, ik zou ondanks de moeilijkheden dolgraag met jullie meestappen, ja, ook in de modder, ajuus groetjes, Angele Gierle

Gepost door: Angele vdplas | 28-05-08

De commentaren zijn gesloten.