22-05-08

Dag 52: Nasbinals - St. Chely d'Aubrac

ON THE ROAD AGAIN !!!

Terug stapnieuws uit Frankrijk! De hiel van Angèle doet geen pijn meer, de knieholte van Greet is genezen, Haleluja, ze stappen weer: 17 km gedaan door de bergweiden, waar houten treden en poortjes waren aangebracht waar dat nodig was. Rond 13u00 waren ze al in St. Chely d'Aubrac. Ze  slapen in een kamer die wel bij een (volgeboekt) hotelletje hoort, maar die 300 meter verder ligt in het huis van de eigenaars. We vallen in herhaling maar het is dus echt wel moeilijk geworden om slapen te vinden. Bijkomende reden hiervoor is dat het in Aubrac zondag een soort feest is, waarbij de koeien naar de bergweiden worden gebracht. Die beestjes worden daarvoor speciaal versierd met bloemen en zullen dus waarschijnlijk zeer blij zijn dat het zondagavond is zodat ze op hun gemak in hun bergweiden kunnen liggen zonder een hoop volk en camera's erbij ...

Angèle en Greet danken voor de woorden van steun die ze uit het thuisland hebben mogen ontvangen tijdens de twee voorbije mindere dagen! Vandaag hebben ze buiten een hoop nep-pelgrims ook nog eens een echte gezien, een Nederlander. Die was net als zij van thuis vertrokken en hoopt ook half juli aan te komen. De kans is dus bestaande dat ze Wim (want zo heet die) nog wel eens tegenkomen. Morgen staat er een wandeling van 22km op het programma en hopen ze aan te komen in Espalion.

Blij nog eens wat positieve berichten te hebben kunnen brengen van onze Vlaamse trots in Frankrijk! Aan de telefoon klonk er trouwens nog steeds tevredenheid en optimisme uit beide stemmen! 

G&A2

20:05 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dag Greet en Angele,
Ik ben blij dat het ergste leed weer geleden is en jullie weer op pad zijn. Samen met zovelen. Het is niet altijd leuk en misschien hebben jullie zoals ik in de tijd heimwee naar de tijd voor Le Puy. Ik heb er in het begin ook moeite mee gehad. De weg is er voor iedereen.. Ooit maakte een gelegenheids-pelgrim de opmerking dat iemand die maar 1 dag stapt evengoed een pelgrim kan zijn. Even laten bezinken... Dat jullie die er al bijna 2 maand stappen hebben opzitten en 1200 km hebben afgelegd... Moeilijk uit te leggen aan iemand die een week ,2 weken of een weekend GR 65 doet. Jullie zitten in een andere wereld stapsgewijs opgebouwd en dat het telkens weer een vreemde confrontatie is samen te stappen met een tourist op dezelfde weg.
Nu ik heb er ook leuke ontmoetingen aan overgehouden, gezellige avonden etc.

Maandagmorgen om 7u20 krijg ik een lift tot in Figeac en mogelijks kan ik dezelfde avond nog meerijden tot in Decazeville. Dus ik beland daar wel ergens in de buurt. Mochten jullie een slaapplaats daar in de buurt reserveren als jullie zicht hebben waar jullie dan ongeveer zullen zijn , kunnen jullie misschien voor mij mee reserveren. En anders vinden we elkaar de volgende dag.

Buen Camino

Gepost door: chris | 22-05-08

PS misschien logeren jullie bij Madame Garde een chambre d'hote waar ik als één van de eerste ploeg pelgrims bij haar logeerde . Vele groeten !
Chris

Gepost door: chris | 22-05-08

De commentaren zijn gesloten.