19-05-08

Dag 49: St. Alban-sur-Limagnol - Aumont-Aubrac

Toen we vanavond op de blog gingen kijken, waren we bezoeker nr 3000! Tot zover het goede nieuws. Voor onze pelgrims was het een minder goede dag...

Ten eerste: zelfs na een tiental pogingen vanmorgen konden ze de voorziene slaapplaats voor vanavond niet contacteren... Ze hebben geen risico genomen en hebben gekozen voor de 17km (waar ze wél een slaapplaats konden te pakken krijgen) en dus niet voor de 30km. Vanaf Le Puy zien ze het meer en meer gebeuren dat pelgrims stoppen aan een auto waaruit een tafeltje en stoeltjes en een picknick worden getoverd. De volgers vertrekken daarna met de auto naar het slaapadres en huren daar een kamer. Je moet er dus vroeg bij zijn om een kamer voor de nacht te kunnen bemachtigen...

Ten tweede: Greet had al twee dagen last in de knieholte. Ze profiteerde dan ook van een bezoek van de dokter aan de kinderen van de gîte waar ze gisteren verbleven, om eens naar die knie te laten kijken. Het oordeel van de dokter viel niet echt mee: vorm van tendinitis, dus zalf smeren en 10 dagen pillen pakken! Positief voor Greet: ze mag blijven stappen van de dokter. Negatief voor Greet: ze mag 10 dagen geen rood wijntje drinken 's avonds!  

Het weer is nog steeds goed, al waait er een frisse wind op de hoogvlakte (1000m). Het Duitse meisje was met hen vertrokken vanmorgen, maar is achtergebleven wegens teveel last met de nieuwe steunzolen... Het Duitse koppel van eergisteren hebben ze vanavond weer ontmoet.

In het hotelletje, waar Angèle en Greet deze namiddag aankwamen, hebben ze beschikking over een wasmachine en een droogkast, zodat ze alle vuile kleren nog eens een flinke beurt kunnen geven. Leuk voor hen, en waarschijnlijk ook voor de andere mensen die ze ontmoeten...

Hopelijk valt het met die knie van Greet wat mee en kunnen ze hun tempo blijven aanhouden. In elk geval staan 3000 bezoekersKnipoog   als één blog achter hen en hopen we met zijn allen dat ze het zullen halen!

64
Het ruige landschap rond Aumont-Aubrac

20:47 Gepost door Het thuisfront in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Angèle en Greet in de Aubrac. Een prachtig stuk Frankrijk op jullie Camino. Voor mij een topper !
Ruig, woest een echt stukje puur natuur. Jullie geven het ons,bloglezers op een presenteerblaadje met deze prachtige foto. DANK !

Het is inderdaad een tijdje geleden dat ik van mij iets liet horen. Niet dat ik jullie niet meer zou volgen , te druk, of ziek ben. Nee, nee ! Zoals ooit gezegd IK KOM NAAR JULLIE TOE. Een klein stukje camino meestappen met jullie. Ik zie het zitten en kijk er naar uit . Het was een heel puzelwerk om toch op een betaalbare prijs ergens een plek te geraken waar jullie volgende week plus minus zullen passeren.
Ik vertrek hier op maandag 26 mei s'morgens met Eurostop uit Aalst of Gent met iemand die voor zijn werk in de buurt van Figeac moet zijn. Deze nobele onbekende zal mij daar in jullie buurt ergens droppen en dan zoeken we via SMS een coördinaat om af te spreken.
Dus zondag zie ik op de blog waar jullie vertrekpunt voor de maandag is, zodat ik zo dicht mogelijk tot bij jullie geraak maandagavond of dinsdag in de loop van de dag. Hou jullie Gsm in de buurt !
Niks forceren , doe jullie eigen tempo.
Ik kom terug het volgend weekend met een lift als ik het georganiseerd krijg of op 2 juni vanuit Limoges met Ryanair.

Jullie respectievelijke echtgenoten zijn reeds op de hoogte gebracht. Dus als jullie nog iets nodig hebben voor het vervolg van jullie tocht, laat het maar naar Wilrijk brengen. Ook indien er bloglezers iets willen meegeven , zolang het niet te groot te zwaar of te heet is doe ik het mee voor de pelgrims

Ondertussen Buen Camino
en tot binnenkort

Chris

Gepost door: chris | 20-05-08

De commentaren zijn gesloten.